A probléma meghaladása

2011.01.01. 13:58

 

A problémákat nem lehet megoldani  éppen azon a szinten, ahol létrehoztuk őket. A problémák kezelésére tudati váltásra,más nézőpontra van szükség. A problémákat gyakran nem megoldani, hanem meghaladni lehet.

“A világ amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.” (Albert Einstein)

" Beláttam, hogy a legnagyobb és legfontosabb életproblémák, alapjában véve mind megoldhatatlanok. Annak is kell lenniük, hiszen azt a szükségszerű polaritást fejezik ki, amely minden önszabályozó rendszer legsajátabb része. Megoldani soha nem lehet őket, csak túlnőni rajtuk.....gyakorta láttam, hogy bizonyos emberek egyszerűen túlnőnek egy problémán, amellyel mások teljes kudarcot vallanak... erről a túlnövésről kiderült, hogy  ez a tudatosság szintjének emelkedése. Az illető látókörébe bekerült egy magasabb, vagy messzebre mutató nézőpont,s horizontjának ezzel a kibővülésével a megoldhatatlan probléma elveszítette sürgető szorítását. Nem került be az elfojtás és a tudattalan szférájába, hanem csak más fényben túűnt fel, s így más is lett. Ami alacsonyabb szinten a legvadabb konfliktusokra adott volna alkalmat, az most a személyiség magasabb szintjéről nézve olyan volt, mintha egy magas hegy csúcsáról figyelné valaki a völgyben duló vihart. Ez persze a vihar valóságából mit sem vett el, de az adott személy már nem benne állt, hanem fölötte." Carl Gustav Jung

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativitasfejlesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr32552100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása